Eenbrief.nl

Gedachte wordt brief

foto

Profiel

Maarten studeerde Nederlands recht en Strafrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie werkte Maarten voor de Stichting Wetswinkel Amsterdam alwaar Maarten merkte dat hij het schrijven van brieven leuk vond.

Na zijn studie werd Maarten beëdigd als advocaat in Den Haag. Na zijn carrière als advocaat is Maarten als jurist werkzaam geweest bij een groot landelijk deurwaarderskantoor. Maarten werkt thans bij een middelgroot deurwaarderskantoor. In alle genoemde disciplines is het schrijven van duidelijke brieven van groot belang.

Naast zijn full-time werk heeft Maarten in zijn vrije tijd steeds voor de meest uiteenlopende kwesties brieven geschreven. In 2009 heeft Maarten besloten zijn hobby verder te professionaliseren wegens de toegenomen vraag.

Bekijk Maarten's volledige profiel op Linkedin.com
View Maarten Bouwes's profile on LinkedIn

 

Voorbeelden

LinksWat anderen zeggen...

  • Frederiek van Waes, grafisch vormgever: "Een klant van mij kwam voor de zoveelste keer haar afspraken niet na, ik was daar boos over en wilde een brief sturen, maar wist niet wat ik daar dan precies in moest schrijven, ook was ik geneigd om heel persoonlijk/emotioneel te worden. Maarten heeft mijn verhaal aangehoord, de feiten op een rij gezet en een brief geschreven waarin duidelijke consequenties stonden zonder verwijtend te worden. De klant reageerde binnen een dag nadat ze de brief hadden ontvangen en bood excuses aan!

  • Ricardo Stam, sollicitant: "Ik had een idee voor een brief maar kon dat niet vertalen naar papier. Maarten heeft voor mij mijn gedachten op papier gezet. De brief was origineel, zakelijk, kort en bondig. Ik heb de baan uiteindelijk nog gekregen ook!"

  • Ronald van Lunteren, ondernemer: "Ik ben liever aan het werk dan aan het ingewikkelde brieven te schrijven. Als ik een brief zo en zo wil hebben, regelt Maarten dat voor mij."

  • Kees Fleur, buurtbewoner: "Ik wilde een WOZ bezwaarschrift indienen maar wist niet goed hoe ik de brief moest indelen. Maarten heeft de brief zo herschreven dat het een vlot en leesbaar verhaal werd. Ook keek hij naar de taal en het woordgebruik."